Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Double Healix – Seminar Vrouwelijk Leiderschap in Beeld

november 19 @ 09:30 - 17:00

€325

Onlangs lanceerde Double Healix haar online MovieLearning leergang Vrouwelijk Leiderschap in Beeld en Rozemarijn Dols haar nieuwe boek Is the lady for turning? Om dat te vieren, organiseerden we tweemaal een seminar Vrouwelijk Leiderschap in Beeld dat met groot enthousiasme is ontvangen. Daarom hebben we besloten deze dag opnieuw te organiseren, op vrijdag 19  november 2019, deze keer in omgeving Haarlem/Bloemendaal.

Het wordt wederom een prachtig seminar met inspirerende en krachtige voorbeelden van leiderschap van vrouwen.

Het seminar gaat in op de vraag hoe we vrouwen in, of op weg naar, leidinggevende functies kunnen ondersteunen. Herhaaldelijk is in onderzoek aangetoond dat vrouwen behoefte hebben aan meer vrouwelijke rolmodellen. We kunnen dus concluderen dat – los van de vraag of er iets bestaat als typisch vrouwelijk leiderschap – vrouwen gebaat zijn bij het kunnen bekijken van voorbeeldgedrag van vrouwelijke leiders. Het gaat dan om leiderschap in allerlei  vormen en posities.
Ook voor mannen kunnen vrouwelijke rolmodellen inspirerend werken op hun vaardigheden als leider. Het is bovendien van belang dat mannen en vrouwen samenwerken in het doorbreken van onderdrukkende patronen. Zolang de maatschappij nog niet in balans is, zien wij het als onze opdracht om inspirerende voorbeelden te tonen van vrouwelijk leiderschap.

Aan de hand van de MovieLearning methode analyseren we op deze dag met elkaar filmbeelden over real-life leiders zoals Angela Merkel, Alexandria Ocasio-Cortez en Jacinda Ardern. Ook analyseren we het gedrag van real-live heldinnen zoals getoond in biopics als The Post, Suffragette, Hidden Figures, What’s Love Got To Do With It en Joy. Natuurlijk behandelen we ook fictionele – maar zeer realistische – voorbeelden zoals uit Borgen, Madam Secretary, The Honourable Woman en Antonia.

Gegevens

Datum:
november 19
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
€325
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://doublehealix.com/vrouwelijk-leiderschap/

Organisator

Double Healix

Locatie

Haarlem/Bloemendaal
Nederland + Google Maps