Rolmodellen in vrouwelijk leiderschap

05 dec Rolmodellen in vrouwelijk leiderschap

Twee á drie keer per jaar organiseren we vanuit On-Lime het Learning Dinner. Een diner met ambitieuze vrouwen, vanuit diverse functies en sectoren, in een leidinggevende functie.

 

Het doel van de avond is een goed gesprek voeren en leren over gebalanceerd leiderschap.

 

De reden dat we deze Learning Dinners met alleen vrouwen doen is tweeledig:

 

Vrouwen hebben op het gebied van leiderschap nog een inhaalslag te maken ten opzichte van mannen.
Vrouwen hebben vrouwelijke rolmodellen nodig.

 

Een tijd geleden kreeg ik van mijn kantoorgenoot een mail met een link: measure my mindbug. Er stond iets boven over vrouwelijk leiderschap dus mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld. Ik kreeg eerst twee vragen over hoe ik denk over mannen of vrouwen in leiderschapsposities. Er werd gevraagd naar mijn mening.

Men and women are equally competent / able to be a successful leader;
Mijn antwoord: STRONGLY AGREE

The qualities needed for good leadership can be found equally in men and women;
Mijn antwoord: STRONGLY AGREE

Vervolgens kreeg ik de implicit association test for gender and leadership.

Wat bleek was dat mijn onbewuste associatie van de woorden man en leider sterker waren dan die van vrouw en leider. En mijn associatie van vrouw en volger was sterker dan man en volger. Onderzoek toont aan dat deze onbewuste mindbugs een bepalende factor zijn voor ons gedrag. Ook al denken we dus van niet.

En daar zit mijns inziens de grootste valkuil. Ik denk niet dat ik zo denk…

Sterker nog ik schaamde me voor de uitslag, omdat ik dat niet van mezelf had verwacht.

Het goede nieuws is, en dat stond gelukkig ook in het rapport, dat je er wat aan kan doen. Zodra je je bewust bent van je mindbug kan je beslissen deze te corrigeren, zo kan je methodieken verzinnen om ze te omzeilen (zoals anoniem solliciteren), of je kan op zoek gaan naar bewijzen die je mindbug ondermijnen (zoals vrouwelijke rolmodellen).

 

Veel leidinggevende vrouwen werken dagelijks in een overwegend mannelijke omgeving. En hoe verder je komt in je carrière hoe meer dit het geval is.

 

De hogere management lagen worden voornamelijk door mannen vervuld, zelfs in de door vrouwen gedomineerde werkomgevingen zoals de zorg en het onderwijs. In verschillende onderzoeken werd leidinggevende vrouwen gevraagd waar ze bij het ontwikkelen van hun professionele loopbaan het meest behoefte aan hadden. Het antwoord is consistent; inspirerende vrouwelijke rolmodellen.

Dus waar vind je je rolmodellen dan? Naast dat het netwerk van ambitieuze vrouwen kan helpen, bieden filmfragmenten een perfect alternatief.

Filmfragmenten vormen een hele krachtige basis voor leer- en ontwikkelvraagstukken van individuen en organisaties.

Tijdens het laatste Learning Dinner op 22 november (foto) hebben we vrouwelijk leiderschap in beeld gebracht met behulp van filmfragmenten uit onder andere The Post, Made in Dagenham en de serie Borgen. Hierdoor ontstonden mooie inzichten en een geanimeerd gesprek.

 

Een diner met ambitieuze vrouwen, vanuit diverse functies en sectoren, in een leidinggevende functie.

 

Omdat we nog zoveel meer mooie vrouwelijke rolmodellen hebben gevonden in films hebben we in samenwerking met Double Healix, MovieLearning ® en On-Lime een leergang ontwikkeld vrouwenlijk leiderschap, inclusief toegang tot een online leeromgeving met filmfragmenten.

 

 

 

Voor meer informatie klik hier voor de flyer of neem vrijblijvend contact op met Sabine (sabine@on-lime.com)

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie